Ambasada Maroka obeležila 25. godišnjicu krunisanja kralja Muhameda VI (FOTO)

Dan državnosti Kraljevine Maroko, 25 godina od ustoličenja Njegovog Veličanstva Kralja Muhameda VI, proslavljen je uz brojne zvanice iz diplomatskog kora u Srbiji, predstavnike srpskih vlasti, marokanske zajednice u Srbiji i brojne prijatelje i gosti ambasade Maroka u Beogradu.

Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji, gospodin Mohamed Amine Belhaj, koji je gostima poželeo dobrodošlicu u prisustvu svoje supruge Safae, održao je govor o uspesima Kraljevine Maroko i odličnim bilateralnim odnosima naše dve zemlje.

- Ova značajna prilika, koja simbolizuje snažnu i obnovljenu privrženost marokanskog naroda alavitskom prestolu i njihovu nepokolebljivu lojalnost svom suverenu, prilika je da se oda počast vizionarskom vođstvu Njegovog Veličanstva i čvrstoj posvećenosti napretku i prosperitetu nacije - naveo je ambasador na početku svog govora.

- Samo Vaše prisustvo danas u ovoj sali svedoči o čvrstim vezama istinskog prijateljstva, poverenja i solidarnosti, koji su principi koji su oblikovali odnose Kraljevine Maroko i Republike Srbije - istakao je ambasador prijateljstvo između Maroka i Srbije.

Njegovo Veličanstvo Kralj Muhamed VI održao je, u ponedeljak 29. jula 2024. godine, govor svom vernom narodu povodom 25. godišnjice stupanja Suverena na presto njegovih slavnih predaka.

- Danas s ponosom proslavljamo dvadeset petu godišnjicu mog stupanja na tron. Tokom ovih godina, milošću Svemogućeg, postigli smo mnogo u pogledu političkih i institucionalnih reformi i konsolidacije marokanskog identiteta. Takođe sam pokrenuo mnoge ekonomske i razvojne projekte, kao i socijalne programe za postizanje socijalne kohezije i omogućavanje građanima da imaju pristup osnovnim uslugama. Štaviše, nastojao sam da konsolidujem teritorijalni integritet zemlje i unapredim položaj Maroka kao uticajnog igrača i odgovornog, pouzdanog partnera na regionalnom i međunarodnom nivou - rekao je kralj.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još