Izrečene presude za otmicu Miškovića

BEOGRAD, 29. maja 2008. (Beta) - Članovi zemunskog kriminalnog klana osuđeni su danas pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu na ukupno 30 godina i devet meseci zatvora zbog otmice predsednika "Delte" Miroslava Miškovića i još dve otmice i iznudu.

Sedmorica optuženih obavezani su i da oštećenima isplate više od 272 miliona dinara. Miloš Simović i njegov brat Aleksandar Simović, koji je u bekstvu, osuđeni su na po osam godina zatvora, a Vladimir Milisavljević, koji je takođe u bekstvu, osuđen je na sedam godina zatvora zbog otmica Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića.

Tročlano sudsko veće, kojim je predsedavao sudija Dušan Milenković, nije izricalo pojednične zatvorske kazne za svaku otmicu, nego je izreklo jedinstvene kazne.

Braća Simović i Vladimir Milisavljević obavezani su da u roku od šest meseci po pravosnažnosti presude isplate kompaniji "Delta" 211 miliona i 766 hiljada dinara. Oni su zajedno s Nenadom Opačićem, koji je osuđen na tri godine zatvora zbog podstrekivanja na otmicu Vukovića, obavezani da oštećenom isplate 60 miliona dinara u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Milan Jurišić, koji je u bekstvu, osuđen je na dve godine zatvora zbog iznude od građevinskog preduzimača Saše Pešića, dok je za tu otmicu Nikola Bajić osuđen na godinu i po dana zatvora, a Dušan Krsmanović na godinu i tri meseca zatvora.

Pogledajte još