Zvezda u četvrtfinalu Kupa Evrope

Prvi meč ova dva kluba odigran u Rumuniji završen je nerešeno 9:9.

Jedan od najboljih igrača domaćeg tima u bazenu Sportskog centra "Milana Gale Muškatirovic" bio je kapiten Zvezde Jugoslav Vasović.

On je postigao tri gola, ali je zbog tri isključenja morao da napusti igru u trećoj četvrtini.

Tokom celog meča beogradski klub imao je veliku podršku sa punih tribina tribina a navijači su posle pobede pevali pesmu "šampioni!" i "Ovo je prava Zvezda" dok su sa vaterpolistima proslavljali trijumf.

Posle isključenja Vasovića ulogu vođe u bazenu preuzeo je Marko Avramović i zvezda je posle vođstva na poluvremenu od 5:4 u trećoj četvrtini napravila ključnu razliku i do kraja črstom odbranom uspela da zabeleži pobedu.

Odbranama se istakao se i golman Zvezde Gojko Pijetlović a njegovi saigrači igrali su veoma angažovano pred svojim golom i pored velikog broja isključenja primili su samo dva gola u drugom poluvremenu.

U timu Zvezde najefikasniji su bili Vasović koji je postigao tri gola i Vuk Rašović koji je dva puta bio strelac.

Kapiten zvezde Jugoslav Vasović ocenio je posle meča da je njegov tim zabeležio izuzetno važnu pobedu u teškoj utakmici.

"Bio je vrlo težak meč, naš igrači nemaju puno iskustva u evropskim utakmicama ali imamo odličan tim koji je pokazao pobednički mentalitet",
rekao je kapiten crveno-belih.

On je ocenio i da pored velikog uspeha i zadovoljstva utakmica protiv Oradee nije krajnji domet njegovog tima u Evropi.

"Zadovoljan sam ali ovo nije kraj uspeha, zabeležili smo odlične rezultate na kvalifikacionom turnitu u Grčkoj, u domećem kupu protiv Vojvodine i želimo tako i da nastavimo", kazao je Vasović.

Beta

Pogledajte još