Kolaković: Daleko smo od prave igre!

"Napravili smo napredak u odnosu na jučerašnji meč, što nije bilo teško, ali rezultatski smo na još jednoj nuli. Dobro je što smo u četvrtom setu pokazali najviše energije, to znači da su mladi igrači shvatili svoju ulogu i pokazali da se na njih može računati kada je najpotrebnije. Šteta što nismo dobili taj set i produžili meč", rekao je Kolaković.

Srbija je izgubila od Poljske 3:1, a u prvom kolu je poražena od Argentine 3:0.

"Daleko smo od onoga što nas zanima i kako smo igrali na Evropskom prvenstvu, ali je još rano govoriti kako i zašto. Obaveza nam je u narednim mečevima da unapređujemo igru i rezultate, a prva sledeća prilika za to je protiv Irana", kazao je selektor Srbije.

Primač servisa Miloš Nikić rekao je da reprezentacija "ima obavezu" da igra dobro svaku utakmicu do kraja, iako je daleko od plasmana na Olimpijske igre, na koje će se kvalifikovati samo tri prvoplasirane ekipe sa Svetskog kupa.

"Bili smo malo bolji danas, što nije teško jer nije moglo gore nego juče. Nismo imali energije u drugom i trećem setu, a mlađi su uneli energiju u četvrtom, što mnogo znači za sledeće mečeve. Treba da zaboravimo na plasman, jer će biti jako teško. Kada nismo osvojili bodove u ova dva meča, teško da ćemo protiv težih protivnika, ali ćemo igrati svaku utakmicu do kraja maksimalno", rekao je Nikić.

Posle Irana, Srbiju tek čekaju Kuba, Rusija, Italija, Brazil.

Beta

Pogledajte još