Dizajneri spremni za EURO 2008.

Kreativnost i fudbal se ne isključuju, što dokazuju ideje bečkih dizajnera kad je reč o Evropskom prvenstvu u fudbalu.
 
Prodavnica Gloom nudi kreativne natpise na ženskim i muškim majicama, poput Princeza lopte i I love to kick balls, a mogu se naći u crvenoj i beloj boji. 

Tradicionalna bečka radnja Nagy Hüte, koja proizvodi šešire, izradila je kaubojski šešir i crveno-beli cilindar sa tri fudbalske lopte. Oba služe kao sećanje na utakmice kvalifikacije za svetsko prvenstvo 1978. godine u Argentini, kada su austrijski navijači nosili slične kape. 

Ironično treba da se shvati projekat Stefani Šefman, koja putem Interneta prodaje donji veš, tašne, majice i jakne sa sloganom U gostima kod gubitnika

- Htela sam da smislim kako ja, kao neko ko nije fudbalski fan, može da uz humor preživi EURO 2008 u Beču. Sve to bi trebalo gledati kao ironiju. Definitvno nije ništa zlonamerno - objašnjava Stefani. 

Galerija za finansiranje poslova za ljude s invaliditetom Unik.at imala je ideju da napravi izlivak celog lista fudbalera sa čarapom i kopačkom. Rezultat je vaza za cveće na čijoj poleđini je s nadom napisano Finale

Čuveni bečki proizvođač vafli Mener plasira posebnu ediciju s karikaturama austrijskog umetnika Manfreda Dajksa na ružičastom pakovanju. 

Sve posetioce Bečkih festivalskih nedelja, od 9. maja do 15. juna, čeka preko 25.000 svilenih šalova u znaku EURO 2008.
 
Modna marka Superated kreirala je sopstvenu EURO liniju otkačenih majica koje su već izazvale oduševljenje u reklamama prvenstva u inostranstvu. 

(Compress)
Beč, jun 2008.

Pogledajte još