Dijara: Samo pobeda u derbiju!

Jedan od junaka južne tribune, momak koji je blistao na skoro svakom derbiju na kome je zaigrao, Lamin Dijara, golom u Kupu protiv OFK Beograda ponovo je podsetio na najbolje dane. Ubitačni strelac za MOZZART sport najavljuje samo jedan ishod:

"Uvek pobeda i samo pobeda! Nema razloga da razmišljamo drugačije posle ove sjajne serije mečeva bez kiksa. Bez obzira kako se zove protivnik nećemo odustati ni od svoje igre. Kao što lepo reče trener, Partizan voli i ume da igra fudbal. To ćemo probati i na Marakani!", jasan je Senegalac.

Šta očekujete, da li ćete se naći u prvom timu protiv crveno – belih?
"Videćemo kako trener razmišlja, a ova serija pobeda, prvo mesto na tabeli i prednost u odnosu na komšije pokazuju da Stanojević zna šta radi. Iskren da budem, nisam mislio da ću nastupiti ni protiv OFK, ali šef je imao neku svoju računicu i ispostavilo se da je u pravu. Uopšte ne sumnjam da zna kako treba sa Zvezdom i ko mu treba za pobedu."

Kako je osećaj biti heroj južne tribune, igač koji je majstor za mečeve protiv Crvene zvezde, može se reći bauk?
"Ja to shvatam kao šalu, ali drago mi je kada vidim i čujem da me ljudi poštuju!"

(old_image)

Ako dobijete priliku, da li ćete nastaviti tradiciju golova i asitencija na derbijima?
"Daće bog! Volim mečeve sa Zvezdom, ne znam zašto, ali leži mi večiti derbi, međutim moj učinak je sekundarna stvar, samo da Partizan pobedi."

Čijim golovima?
"Markeca (Lazara Markovića prim. aut.) i Šćepovića, naravno. Pošteno govoreći, njih dvojica su u ovom trenutku ispred mene. Super je gledati ih tako mlade kako prave razliku. Naročito Markec. Dečko je klasa!2

Uporedite Zvezdin i Partizanov napad.
"Čim ja sedim na klupi znači da je Partizanov bolji. Stvarno nije šala, mislim da stručni štab ima nekoliko odličnih opcija u napadu i to je pravo bogatsvo."

Da sutra popunite tiket šta biste staviolina njega?
"Ne kladim se, ali kao neko ko je igrač Partizana i pre svega poznaje fudbal, mislim da smo nešto bliži pobedi od večitog rivala. Daće bog da budem u pravu."

(old_image)

Crna mamba brža od Markeca

U Teleoptiku je danas bilo opušteno. Atmosfera klasična za treninge nakon dobrih utakmica, kakav je bila protiv OFK Beograda. Sa šalama su prednjačili terener Aleksandar Stanojević i kapiten Saša Ilić.

U jednom trenutku šef stručnog štaba je predložio da se Lazar Marković i Dijara takmiče na 30 m i ko pobedi, biće u prvoj postavi za derbi. Nakon nekoliko pokušaja na kraju je brža bila Crna mamba.

"Ne verujem da me je Markec pustio, mali je pobednik kao i ja. Baš smo se obojica trudili, ali priznajem da je trka potrajala još pet metara izgubio bih. Bila je to obična zezancija u kojoj smo svi uživali, pa i ja. Naravno da ne mislim da će mi ta pobeda doneti mesto u prvom timu protiv Crvene zvezde. Ne znam koliko je to uopšte realno jer me ove jeseni često nije bilo ni na klupi.", realan je Senegalac.

Inače, za razliku od rivala, crno – beli nemaju kadrovskih problema. Kapiten Ilić je bio pošteđen današnjih napora, kao i golman Vladimir Stojković. Iskusni čuvar mreže nema, kao što se pisalo, problema sa virusom, već sa aklimatizacijom nakon mini turneje sa reprezentacijom Srbije po Centralnoj Americi. Popularni Stojke će odležati dan – dva i očekuje se da će sigurno biti spreman da stane na gol na beogradskoj Marakani.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još