Severna bajka

Balet je rađen po izvanrednoj i veoma popularnoj simfonijskoj muzici Edvarda Griga za dramu Henrika Ibzena PER GINT.

Za ovaj projekat Madlenianum je angažovao igrača i koreografa Stašu Zurovca koji radu pristupa sa svojom kompletnom ekipom. Verzija koja će biti izvedena, sa troje solista i naratorom nije nikada izvođena na našim prostorima.

Elementi bajke i u ovome delu i veoma popularnim muzičkim numerama, čiji izbor su do kraja izvršili dirigent i koreograf, izraženi su modernom igračkom poetikom i modernim baletom.

Priča će u bajku ali i savremenost doneti temu večne ljubavi i večno ljudskog problema spoznaje sebe, sveta oko sebe, sazrevanja, odrastanja i dozrevanja do mogućnosti da se voli, pati, čeka i dočeka voljeno biće.

Dirigent: Stanko Jovanović
Scenograf: Valentin Svetozarev
Kostimograf: Bjanka Adžić Ursulov
Video: Marin Lukanović

Baletski igrači: Miloš Marjan, Bojana Žegarac, Mihajlo Stefanović, Sanja Ninković, Danica Arapović, Uroš Petronijević, Strahinja Lacković, Nikola Tomašević, Olga Olćan, Isidora Rabrenović, Sanja Ninković, Anja Nikolić, Milica Jević, Ivana Kozomara, Ana Ivančević, Vladimir Čubrilo, Marina Miletić, Igor Naumoski, Nemanja Naumoski, Vladimir Čubrilo, Goran Stanić, Nebojša Stanković, Miloš Kecman.

Vokalni solisti:
Nenad Nenić, bariton
Jasmina Stojković,Olga Malević, sopran
Tanja Obrenović, mecosopran
Narator: Miodrag Krivokapić

Pogledajte još