"Mračni Vitez" i Formula 1

Zahvaljujući partnerstvu izmedju Panasonic Toyota tima formule 1 i kompanije Warner Bros. Pictures, Holivud dolazi u Silverston na britanski Grand Pri vikend u susret premijeri filmskog dogadjaja leta – filma ‘Mračni vitez’. Filmom “Betmen počinje” iz 2005. godine, scenarista i reditelj Kristofer Nolan otvorio je novo poglavlje u filmskom serijalu o Betmenu odvodeći legendarnog junaka do njegovih početaka.

U filmu “Mračni vitez” Nolan se vraća sagi o Betmenu zajedno sa Kristijanom Bejlom koji ponovo igra dvostruku ulogu - Brusa Vejna odnosno Betmena.

U susret premijeri, Panasonic Toyota tim će promeniti svoj izgled. Idejna rešenja filma “Mračni vitez” biće na bolidu TF108s, na odelima vozača Dzernoa Trulija i Tima Gloka kao i na pratećem timu. Ali to nije sve. Na trci u Silverstonu bice i Betmobil i Bet-pod vozila a planiran je i specijalni medijski dogadjaj. Betmobil će se čak naći i na trkačkoj traci u četvrtak uveče „rame uz rame” sa bolidom TF108 dok će Bet-pod služiti za fotografisanje sa zvezdama formule 1 – Trulijem i Glokom.

U filmu “Mračni Vitez” Betmen, uz pomoć poručnika Džima Gordona i novog Okružnog tužioca, Harvija Denta, polazi u uništenje organizovanog kriminala u Gotam Sitiju za sva vremena. Trojka se u početku pokazuje kao uspešna, ali uskoro postaju plen novog genijalnog zločinca poznatog kao Džoker, koji baca Gotam u anarhiju i prisiljava Mračnog Viteza da bliže nego ikada ranije priđe tankoj granici koja razdvaja heroja od osvetnika. Za Oskara nominovani glumac Hit Ledžer tumači lik vrhunskog zločinca Džokera, dok Aron Ekart glumi Okružnog tužioca Harvija Denta. Megi Gilenhal se pridružuje ekipi u ulozi Rejčel Dous. Iz filma “Betmen počinje”, tu su Geri Oldman kao poručnik Džim Gordon, oskarovac Majkl Kejn kao Alfred, i oskarovac Morgan kao Lusijus Foks.

Premijera filma “Mračni vitez” kod nas je zakazana za 23. jul u Domu sindikata.

Pogledajte još