Ko ima najlepše dete na svetu?

O Andreju, njegovom detinjstvu, odradstanju, prihvatanju i neprihvatanju porodice i okoline, za novine "Blic" govorila je Andrejeva majka, Jadranka Savić.

Andrej kao dete

- Andrej je bio zlatno dete, za razliku od svog brata Igora, koji je bio hiperaktivan. Bio je uvek izvanredan đak, odgovoran i temeljan, a voleo je da se igra sa devojčicama radije nego sa dečacima. Zbog toga je imao problema s bratom, koji je insistirao na fudbalu, kartama. Dok je Igor zdušno vežbao kate na karate treningu, Andrej je sa pet-šest godina bio zainteresovan za to kako mu stoji kosica - kaže Jadranka.

Pubertet

Andrej se rano izdvojio od svojih vršnjaka i kako priznaje njegova mama eksplodirao kao tinejdžer.

- Majčino srce oseti sve u vezi sa decom, pa i kada su u pitanje razlike ili neke specifičnosti. Andrej je eksplodirao kao tinejdžer, i to na svim frontovima. Od mirnog, povučenog deteta, uzornog đaka, divnog sina i unuka, pretvorio se u tinejdžera koji je sve hteo da proba, da eksperimentiše, da ide na žurke, da ostaje kasno. Eksperimentisao je sa bojom kose, pink, blond, crna, pustio je dugu, oblačio sve neke uske pantalone. Njegova sreća je što je išao u školu ( u Australiji) koja veoma liči na našu gimnaziju, koju sam i ja završila, gde nije bilo uniforme, što je ovde retkost, gde je mogao da se obuče kako je hteo.

(old_image)

Zlonamerni komentari

Jadranka priznaje da su je neki komentari na račun sina, znali i te kako da uzrujaju.

- Oh, na početku je bilo jako teško. Pročitam članak na srpskom ili nekom drugom našem jeziku, nekako ga progutam, ali kad vidim komentare čitalaca, uzrujam se. Andrej mi je zabranio da ih čitam jer mi dižu pritisak, a to za moje zdravlje nije dobro. Da se utešim, otvorim inostrane novine i sajtove i saznam da zapravo imam najlepše dete na planeti i uz to šarmantno, duhovito, obrazovano, zrelo. Eto, stranci me uteše, nažalost.

Andrej i njegov brat

Za razliku od Andreja, njegov brat Igor je sasvim druga priča.

- Kada su bili mali, bili su kao blizanci, a delila su ih 22 meseca. Igor je bio onaj koji je bio lepotan u porodici, a Andrej je bio slatkiš. Onda je Andrej postao tinejdžer i velika konkurencija bratu. U stvari, preuzeo je njegov tron. I sada dosta liče, ali je Igor krupan, nabildovan, sportski tip. Traže ga za modela, ali on nikako da se nakani.

Pogledajte još