Naredne nedelje odluka o nastupu Behramija

BEOGRAD, 15. juna 2006. (Beta-Rojters) - Švajcarska će saopštiti naredne nedelje da li će se fudbalski reprezentativac te zemlje Valon Behrami oporaviti od povrede na vreme i da li će ostati u ekipi na Svetskom prvenstvu.
Tim doktora saopštio je danas da postoji šansa da Behrami ode ranije kući sa Svetskog prvenstva zbog povrede prepone koju je zaradio još na početku priprema  za šampionat.
"Današnji pregled skenerom potvrdio je da, u svakom slučaju, nije bilo pogoršanja povrede. Bahremi će biti podvrgnut daljim testovima i neće trenirati  još dva-tri dana. Odluku ćemo doneti naredne nedelje", saopštili su lekari.
Doktor reprezentacije, Roland Grosen, rekao je da Behrami pati od povrede mišića prepone, zbog čega nije u stanju da pravilno trči i šutira.On je potvrdio da su zvaničnici reprezentacije Švajcarske razmatrali da odstrane Behramija iz tima još pre prve utakmice Grupe G, protiv Francuske, jer su tada još uvek mogli da dovedu zamenu za njega.
"Razmišljali smo o tome, ali nije bilo jasno koliko je povreda ozbiljna i mi smo odlučili da ostane. Ostaje da se vidi da li smo pogrešili ili ne", kazao je lekar.
Ukoliko Behrami ne bude u mogućnosti da igra na Svetskom prvenstvu, Švajcarska će imati problema da "zatvori" desnu stranu svoje odbrane.
Švajcarska narednu utakmicu igra protiv reprezentacije Togoa 19. juna u Dortmundu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.