Amer koji je dao otkaz uz trubače u Srbiji

0

Otkaz vam može promeniti život i to nabolje, bar je tako bilo sa hotelskim radnikom Džoijem Defrančeskom koji je u Njujorku dao otkaz uz trubače.

“Američka zvezda recesije”, kako je CNN nazvao Džoija, stigao je u Beograd. On nije ni slutio da će mu otkaz u hotelu gde je radio preokrenuti život:

Bilo je to spontano. Išao sam sa bendom na koncert u Baltimor, pa sam odlučio da je to trenutak da dam otkaz, da me muzika prati, kao u filmovima, dok sa osmehom napuštam radno mesto na kom se šefovi prema radnicima ponašaju kao prema stoci – priča Džoi za list “24 sata”.

Borac za prava radnika

Snimak se pojavio u oktobru i za dva meseca osvojio svet. Džoi je postao borac za prava radnika, gostovao u mnogim američkim i evropskim medijima.

Mnogi Srbi mi zavide na načinu na koji sam dao otkaz, ali i na činjenici da sam ga dao. Osećaj je bio divan: pogledao sam ga u oči, uručio mu papir i muzika je zasvirala, a on crveneo od besa. Bend i ja sviramo balkansku muziku koja je u Njujorku jako popularna, a inspiraciju nalazimo u Kusturičinim filmovima – objašnjava Džoi Defrančesko.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.