Marko Milošević jedan od glavnih nalagodavaca Arkankovog ubistva?

U ekskluzivnom intervjuu za "Alo" Vojin je prvi put javno za ubistvo svog oca optužio i Radomira Markovića, bivšeg šefa Državne bezbednosti, i Andriju Draškovića, kontroverznog beogradskog biznismena.

Uoči 12. godišnjice od Arkanove smrti i u jeku hapšenja odbeglog Dobrosava Gavrića u Južnoafričkoj Republici, glavnoosumnjičenog za zločin, Vojin Ražnatović otkriva da su neki „biznismeni“ morali da finansiraju ubistvo njegovog oca i poručuje da svi odgovorni još nisu izvedeni na sud.

- Mog oca su ubili u klasičnoj akciji tadašnje Službe državne bezbednosti Srbije, a glavni organizatori su Marko Milošević, Rade Marković i Andrija Drašković. Umešan je bio i jedan beogradski klan, kao i nekoliko moćnih „biznismena“ koji su morali da finansiraju celu operaciju.

Kao motiv za Arkanovo ubistvo Vojin navodi da je navedenim ljudima Arkan mnogo smetao, a da je celo suđenje bilo jedna najobičnija farsa.

- Čitav proces je bio jedna velika sudsko-politička zavera, jer nalogodavci i organizatori ubistva mog oca nisu izvedeni pred sud. Oni su sve vreme bili zaštićeni, a na sud su izvedeni samo neki izvršioci. Nikad nije razjašnjeno ni ko je četvrta osoba ubijena u „Interkontinentalu“, koja je pucala na mog oca, ni ko su ostali koji su čuvali leđa, a onda ih sve ubili i pobegli. O svemu tome se i danas ćuti iako postoje dokazi.

Pogledajte još