Rešen spor oko premija za igrače Togoa

DORTMUND, 18. juna 2006. (Beta-Rojters) - Fudbaleri Togoa konačno su danas rešili spor sa svojim Fudbalskim savezom oko bonusa za nastup na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
Ranije danas, igrači su odbili da napuste bazu u Vengenu dok se taj spor ne reši. Oni su propustili za jutro zakazani let za Dortmund, gde u ponedeljak igraju utakmicu drugog kola Grupe G sa Švajcarskom.
"Bilo je nekih nejasnoća jutros, ali je sada sve rešeno oko novca i premija", izjavio je vezni igrač Togoa, Tomas Dosevi, posle večernjeg treninga u Dortmundu.
"Nismo još dobili novac, ali smo dobili uveravanja Fife da će sve biti plaćeno u narednoj nedelji. Fifa je garantovala isplatu", naveo je on.
Dosevi je precizirao da su igrači pristali da umanje početni zahtev od po 155.000 evra za nastup svakom igraču, i po 30.000 za pobedu, ali nije želeo da kaže koje su nove cifre.
I Fifa je priznala da je intervenisala u sporu, pošto je čula da igrači Togoa prete da će bojkotovati sutrašnji meč.Fifa, međutim, nije potvrdila da je direktno garantovala isplatu igračima.
Nemački trener, selektor Togoa, Oto Pfister, napustio je tim zbog tog spora neposredno pre SP. On se, međutim, vratio na vreme za prvi meč na SP, poraz od Južne Koreje (1:2).
Pfister je danas rekao da ne žali što se vratio i da sada razmišlja samo o utakmici u ponedeljak.
"Videćemo posle utakmice da li je ovo uticalo na naše pripreme", kazao je on.
U 76 godina dugoj istoriji mundijala, nijedan tim nije se povukao sa takmičenja.
Togo bi bio kažnjen da se to desilo, i moglo bi da mu bude zabranjeno takmičenje.
Posle utakmice sa Švajcarskom, Togo u Grupi G igra u trećem kolu sa Francuskom, 23. juna.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.