Ruski "Vzgljad": Specifičan izbor SAD na Balkanu

"To nije prvi primer džihada koji vode kosovski Albanci protiv Amerikanaca, koji su ih spasli od "srpskog ugnjetavanja" pre 13 godina", piše portal.

Autor Maksim Jusin podseća da je na aerodromu u Frankfurtu još jedan kosovski Albanac ubio dva američka vojnika, sveteći se za "ubistvo muslimana u Iraku i Avganistanu", umesto da im se zahvali za poklonjenu nezavisnost Kosova.

"Takve specifične saveznike našle su SAD na Balkanu. Pri tom Srbi, koje su bombardovali i kojima su oduzeli Kosovo, za 13 godina nisu izvršili nijedan teroristički napad protiv Amerikanaca, Nemaca, Britanaca ili drugih učesnika "humanitarne akcije" 1999. godine ", ocenjuje se u tekstu.

Dodaje se da "Srbinu neće pasti na pamet da opšae pojas šahida i aktivira ga u gomili nevinih posetioca restorana negde u Floridi ili Kaliforniji".

"Oni imaju drugačije vrednosti, drugačije propovedi, drugačije ideale nego Kosovari. Ipak, Srbi su za Amerikance tuđinci, a Albanci bliski. Amerikanci imaju takav, čudan, paradoksalni civilizacijski izbor. I sada za to moraju da plate", ocenjuje autor.

MOSKVA, 13. januara 2012. (Beta)

Pogledajte još