Por ne odustaje od arbitraže

BEČ, 18. januara 2012. (Beta) - Kompanija Por nije odustala od arbitraže i odštete od oko 70 miliona evra za raskidanje ugovora o koncesiji za autoput Horgoš-Požega, izjavio je član Upravnog odbora te austrijske gradjevinske grupe Valter Reckercugel.

On je novinarima u Beču kazao da je arbitraža o raskidu ugovora još u toku i da ne može da iznese više detalja o postupku.

"Por nije menjao ništa u zahtevu za odštetu od 71 milion evra za raskidanje koncesije za autoput Horgoš-Požega. Informacije o zamrzavanju arbitraže su samo glasine i proces je u toku", kazao je Reckercugel, koji je i direktor Pora za centralnu i istočnu Evropu.

Kako je precizirao Reckercugel, u arbitražnom postupku pred Medjunarodnom trgovinskom komorom u Parizu Vlada Srbije i Por su do sada razmenjivali dokumenta kojim potkrepljuju svoje tvrdnje.

Vlada Srbije raskinula je početkom 2009. godine ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege, pošto koncesionari, austrijske gradjevinske kompanije Por i Alpina, nisu do kraja 2008. uspele da obezbede finansiranje projekta.

Pogledajte još