Ministarstvo nije nadležno za spor u TENT-u

BEOGRAD, 19. januara 2012. (Beta) - Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije saopštilo je u četvrtak da nije nadležno za rešavanje spora oko isplate smenskog i noćnog rada zbog kojeg štrajkuje Sindikat smenskih radnika u Termoelektranama "Nikola Tesla" (TENT).

Kako se navodi u saopštenju, sporovi oko plaćanja smenskog rada u Elektroprivredi Srbije (EPS) postoje i u drugim privrednim društvima i oni se, kao radno-pravni sporovi, rešavaju u sudskim postupcima.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić istakao je da je obavešten da su i radnici TENT-a bili u sudskom sporu sa svojom kompanijom, ali da pred sudovima nisu dobili te sporove.

"Kako je reč o povećanju mase zarada i o radno-pravnom sporu, jasno je da to nije nadležnost Ministarstva energetike i infrastrukture, već drugih državnih organa", kazao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, zaključkom Vlade Srbije iz decembra 2011. godine poslovodstvo EPS-a je obavezano da i u uslovima štrajka u TENT-u, preduzme sve mere kako bi se Srbiji obezbedilo dovoljno električne energije.

"Ne sumnjam da će poslovodstvo EPS-a poštovati te zaključke", kazao je Mrkonjić.

Pogledajte još