Čiste sneg da bi pomogli bolesnom dečaku

KURSSUMLIJA, 20. januara 2012. (Beta) - Ekipe za čišćenje snega koje je angažovala opština Kuršumlija drugi dan pokušavaju da se probiju do planinskog sela Svinjište kako bi trogodišnjeg dečaka prebacili lekaru zbog visoke temperature, kazala je u petak presednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević.

"Zbog velikih snežnih nameta, ali i nepristupačnog terena, čišćenje ide sporo. Očekujemo da se ekipe u toku dana probiju do dečakove kuće kako bismo ga dovezli do Doma zdravlja i ukazali mu lekarsku pomoć", kazala je Jakovljevićeva agenciji Beta.

Pre dva dana dečakov otac pozvao je opštinu Kuršumlija i zatražio pomoć jer se dečak razboleo.

On je naveo da je selo Svinjište, koje je od grada udaljeno 45 kilometara i nalazi se na Radan planini, već nekoliko dana zavejano, jer su smetovi dostigli visinu i do tri metra pa je morao da zatraži pomoć.

"Dečak se razboleo i dobio visoku temperaturu koja već danima ne spada. Pokušao sam pešice da krenem iz sela i da dečaka donesem do prve autobuske stanice. Medjutim, zbog velikih smetova, veoma je rizično kretati se pešice kroz planinu. Pozvao sam opštinu i zatražio da pošalju mehanizaciju da očiste put", kazao je otac.

Opština je odmah angažovala Direkciju za izgradnju koja sa mehanizacijom već dva dana pokušava da se probije do sela Svinjište.

Pogledajte još