Francuska teško do polufinala, Srbiji ima šansu

“Ne možemo nikako da budemo zadovoljni činjenicom da u drugi krug takmičenja ne prenosimo nijedan bod, a posebno ne možemo biti zadovoljni kada izgubimo utakmicu koju smo imali u ruci”, rekao je Karabatić agenciji Beta nakon sinoćnjeg poraza u Novom Sadu od Mađarske sa 26:23 (12:14).

Francuska će prvenstvo nastaviti u Novom Sadu u grupi u kojoj su i selekcije Hrvatske, Slovenije, Islanda, Mađarske i Španije, ali ne prenosi nijedan bod jer je i u prvoj fazi izgubila i od Španije i od Mađarske.

“Dosta smo se ispromašivali protiv Mađarske, ja prvi, zbog čega sam razočaran i ne znam šta možemo očekivati u daljem roku prvenstva”, rekao je Karabatić, koji je u meču sa Mađarskom postigao tri gola, ali je čak 12 puta promašio.

Prema njegovim rečima, Francuskoj će biti jako teško da dođe do polufinala i kasnije odbrani titulu evropskog prvaka, jer mora dobiti sve tri preostale utakmice, ali i da Španija i Mađarske izgube čak dve.

Karabatić je rekao da je na prvenstvu do sada bilo dosta čudnih rezultata, među koje, pored loših igara i poraza Francuske, ubraja i dva poraza Danske kao još jednog velikog favorita prvenstva.

On takođe smatra da je veliko iznenađenje bilo i poraz Nemacke od Češke u prvom kolu Grupe B, kao i loša igra u drugom kolu s Makedonijom.

Srbija, koja je u drugu fazu takmičenja prenela maksimalna četiri boda, upravo će se večeras sastati sa selekcijom Nemačke, koja je uprkos bledom izdanju u prva dva kola prenela isti broj bodova.

“Srbija dobro igra, posebno u odbrani, a ima i jako dobrog golmana Darka Stanića. Ušli su u drugi krug sa četiri boda u mnogo slabiju grupu od one koju su imali, što znači da imaju velike šanse da uđu u polufinale”, ocenio je Karabatić izglede srpske reprezentacije.

Bez obzira na loše igre i poraze, publika u Novom Sadu je jako dobro prihvatila Nikolu Karabatića i sa oduševljenjem propratila svaki njegov dobar potez i gol na ovom prvenstvu.

“Jako mi je drago kada dobijem ovacije od publike u Srbiji, ali sam malo tužan kada ne igramo dobro”, rekao je Karabatić povodom toga.

Francuska naredni meč igra u nedelju, a protivnik će joj biti reprezentacija Slovenije. Nišsta osim pobede neće zadovoljiti rođenog Nišliju da bar malo popravi utiske sa prvenstva koje se igra u njegovoj drugoj domovini.

Beta