U Bačkoj Palanci dočekuju TID-ovu regatu

Bačka Palanka, 31. jul 2008. godine - Turistička organizacije opštine Bačka Palanka će, pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Bačka Palanaka, u subotu, 2. avgusta biti domaćin 53. međunarodne TID-ove regate koja će na svom putu do Crnog mora stati i u Bačkoj Palanci. 

U Turističkoj organizaciji očekuju da ove godine na jezero Bager, na Dunavu pristigne 150 čamaca iz Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Slovačke, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Svečani doček zakazan je za oko 10 časova na Bageru. Gosti će ovom prilikom moći da vide dvorac Dunđerski u Čelarevu, Turističku organizaciju i suvenirnicu i da obiđu Bačku Palanku. U večernjim satima učesnici regate imaće priliku da uživaju u dobroj muzici i zalogaju na Kaloš Čardi kraj Bagera. 

Sledećeg jutra TID-ova regata krenuće dalje na svoj put Dunavom. 

Učesnici prošlogodišnje regate izrazili su zahvalnost na dobrodošlici i prijemu u Bačkoj Palanci, kada su obišli Vojnu ustanovu Karađorđevo. U znak zahvalnosti vođa prošlogodišnje regate, Max Scharnboeck u ime gostiju uručio je novčani prilog specijalnoj osnovnoj školi “Heroj Pinki” iz Bačke Palanke. 

Inače, ova najveća rečna regata na svetu, koja svake godine kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, završava posle 61. dana i  posle 2060 km u Bugarskoj, u Crnom moru, u mestu Silistri. Regata je ušla u Srbiju 30. jula kod Apatina. 

Ove godine u regati vesla i 12 učesnika iz Srbije.

Svetlana Panin

Pogledajte još