Kopljar: Rano je za Srbiju

“Mislim da je prerano govoriti o eventualnom meču sa Srbijom u polufinalu ili finalu prvenstva. Kad i ako do njega dođe govorićemo o njemu, ali mislim da je sada prerano za to, da ne skočimo sami sebi u usta”, rekao je Kopljar agenciji Beta.

Levoruki napadač je u sinoćnjem meču protiv branioca titule postigao sedam golova i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu od 29:22 (11:12) koja je trasirala put Hrvatske u polufinale i izbacila tim Francuske iz dalje borbe.

“Mi smo znali da nas Beogradska arena očekuje sa 20.000 bučnih navijača i ne želimo da to na bilo koji način sada utiče na nas. Mi u Srbiji imamo stvarno odličnu podršku naših navijača na utakmicama i naše je da igramo. U svakom slučaju bolje je da su tribine pune nego prazne”, rekao je Kopljar.

POGLEDAJ VIDEO: Hrvatska – Francuska 29:22

On je ocenio da reprezentacija Hrvatske dobro igra na Evropskom prvenstvu, posebno u poslednjih nekoliko utakmica i dobro je složila odbranu, zbog čega prima jako malo golova, a i golman Mirko Alilović odlično brani.

Za poraz od Španije u prošlom kolu Kopljar tvrdi da je bio pomalo nesrećan, ali da i bez obzira na to Hrvatska igra dobro na prvenstvu koje je ujednačenije po kvalitetu nego ikada.

“Novosadska grupa je jača, ali je u beogradskoj bilo interesantnih rezultata. Uopšteno, ovo Evropsko prvenstvo nije najjače, jer gotovo da nije bilo utakmice da je neko nekog baš 'pregazio', posebno u drugom delu takmičenja”, rekao je hrvatski desni bek.

On je podsetio da su se ekipe vraćale u meč, poput Poljaka protiv Šveđana i sa minus 11 golova, a veliki povratak imala je i selekcija Nemačke koja je uspela da izjednači protiv Srbije u poslednjoj sekundi meča.

“Mislim da je razlika u kvalitetu kod većine selekcija na ovom prvenstvu u nijansama”, ocenio je Kopljar.

Govoreći o uslovima u Srbiji i incidentima u kojima su povređeni hrvatski navijači, Kopljar je rekao da su igrači maksimalno kocenrisani na rukomet i da vreme uglavnom provode u hotelu, pokušavajući da na te stvari što manje obraćaju pažnju.

“Svi uslovi u Srbiji su odlični, a publika iz Hrvatske dolazi u jako velikom broju da nas podrži i stvarno odlično navijaju”, rekao je Kopljar.


Beta