Žuninjo: Previše se očekuje od Brazila

BERGIŠ GLADBAH, 19. juna 2006. (Beta-Rojters) – Vezni fudbaler Brazila, Žuninjo Pernambukano, izjavio je danas da svet previše očekuje od brazilske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
Posle negativnih reakcija na igru u pobedi nad Australijom od 2:0 u subotu, Žuninjo je upozorio da će svetski prvaci možda morati da se namuče ako žele da osvoje rekordnu, šestu titulu prvaka sveta.
“Osećaj velikog očekivanja stvoren je pre turnira. Oni misle da će Brazil uvek pobeđivati, igrati lep fudbal i davati mnogo golova u svakoj utakmici. Ovo je ođek onoga što se dešava u Brazilu. Umemo tamo da preterujemo i mnogo da očekujemo”, rekao je Žuninjo.
“Moraćemo da se namučimo ako želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo”, dodao je, Brazil je definitivno postao najveći favorit kada je u finalu prošlogodišnjeg Kupa konfederacija pobedio večitog rivala Argentinu sa 4:1.
Žuninjo je, međutim, podsetio da je Brazil imao sreće da nije ispao u prvoj fazi tog takmičenja, pošto je izgubio od Meksika i odigrao 2:2 sa Japanom.
“Ljudi se sećaju finala, ali zaboravljaju da smo zamalo ispali i da smo prošli dalje samo zato što je Markos sjajno branio protiv Japana”, rekao je Žuninjo.
On je rekao da su ostale ekipe postale bolje.”Standard je sada jako visok. Ko bi pre 10 godina pomislio da bi Australija mogla onako da igra protiv Brazila? Argentina je igrala najbolju utakmicu turnira i trenutno su najbolji tim”, rekao je Žuninjo pošto je Argentina isprašila SCG sa 6:0.
“Važno je, međutim, biti najbolji 9. jula. Bilo bi sjajno da svaku utakmicu dobijemo sa 1:0”, rekao je Žuninjo.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.