Protiv Srbije ćemo ostaviti i srce i krv na terenu

“Ja sam mojim momcima rekao da ostave srce i krv na terenu. Svaka lopta za nas biće život i smrt i ceo meč moramo odigrati na glavu”, rekao je Goluža na konferenciji za novinare nakon podele bodova protiv Mađarske 24:24 (12:13) u poslednjoj utakmici Grupe dva u Novom Sadu.

Goluža je ulogu favorita dodelio Srbiji, pošto će imati podršku velikog broja gledalaca u Beogradskoj areni, ali je najavio da će Hrvatska ući hrabro i da se ne boji protivnika.

“Želimo da pobedimo u polufinalu, jer imamo veliko srce”, rekao je Goluža.

On se osvrnuo na meč sa Mađarima ocenom da je bio veoma dobar i da mu je drago da su njegovi igrači pružili odličnu partiju, jer je šansu pružio reprezentativcima koji su do sada manje igrali.

“Mađarska je odigrala fer i korektan meč. Iako im nije bilo lako nakon dva vezana poraza, Mađari su večeras bili dobri. Mi smo nakon teškog meča sa Francuskom trebali da smognemo snage za Mađare i drago mi je da je ekipa odigrala dobro”, rekao je Goluža.

Selektor Mađarske Lajoš Močai rekao je da su oba tima odigrala dobro i sa mnogo ritma i da je publika imala prilike da vidi izbalansiran meč sa fer ishodom.

“Završili smo Evropsko prvenstvo na sedmom mestu, što je veliki iskorak u odnosu na 13. mesto na prethodnom šampionatu. Ove utakmice poslužiće nam kao odlična priprema za kvalifikacione mečeve za naredno Svetsko prvenstvo”, rekao je Močai.

Nakon današnjih susreta poslednjeg kola Grupe dva Španija je prva sa devet bodova, sledi je Hrvatska sa sedam i ova dva tima igraće u petak u polufinalu. Rival Španiji biće Danska.

Treće mesto u grupi zauzela je Slovenija sa četiri boda, koliko ima i Mađarska na četvrtom. Na začelju su Island i Francuska sa po tri boda.

Beta