Štrajk u Poreskoj upravi neće uspeti

BEOGRAD, 1. januara 2012. (Beta) - Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je u sredu da najavljeni štrajk zaposlenih u toj instituciji neće uspeti i da je moguće da se radi o vrsti političkog pritiska koji organizuju pojedinci iz sindikata.

"Prema informacijama koje imam niko nije zainteresovan za štrajk. To je jedna mala grupa ljudi koja vodi sindikat u Poreskoj upravi, a sklon sam da pomislim da se radi i o vidu političkog pritiska", kazao je on na konferenciji za novinare.

Radosavljević je dodao da je moguće da su u predizbornim mesecima "proradili odredjeni politički apetiti kod pojedinaca" koji na taj način žele da dovedu u "nestabilnu situaciju Poresku upravu kao najvitalniji deo državne administracije".

Jedinstvena organizacija sindikata Poreske uprave najavila je da će 2.februara organizovati generalni štrajk od 7.30 do 15.30 u svakoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

Zahtevi zaposlenih u Poreskoj upravi su poštovanje Pravilnika o zaradama, hitna izmena budžeta Poreske uprave, koji je za 2012. godinu smanjen za milijardu i 70 miliona dinara, nova sistematizacija radnih mesta, davanje istih prava koje imaju zaposleni u MUP Srbije i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

Radosavljević je demantovao i navode sindikata da će zaposlenima biti smanjene plate za 25 odsto i da će biti otpuštanja.

Pogledajte još