Na sahranu Vitni Hjuston biće pozvano 18.000 ljudi

Portparol porodice Vitni Hjuston kaže da planovi za komemoraciju još nisu završeni, ali mediji prenose da će biti pozvano 18.000 ljudi.

Telo pevačice je posle obdukcije predato porodici. Porodici je juče saopšteno da je Vitni Hjuston umrla najverovatnije od smrtonosnog miksa lekova i alkohola, kao i da je bila mrtva pre nego što joj je glava potonula pod vodu u kadi.

Među lekovima su bili analgetik "ibuprofen", zatim "ksanaks", koji se propisuje kao terapija za anksioznost, "midol" za menstrualne grčeve, "amoksicilin" za bakterijske infekcije i nekoliko drugih lekova. Kako prenosi sajt TMZ, "amoksicilin" joj je nedavno prepisan zbog prehlade i bolova u grlu, dok su ostali lekovi izdati prošle godine.

Patolog koji radi na slučaju zatražiće kopiju zdravstvenog kartona Vitni Hjuston, kako bi ga uporedio sa lekovima koji su pronađeni u njenoj sobi.

- U slučaju da je neko Hjustonovoj na nelegalan način dao lekove, moraće da snosi zakonske posledice i biće krivično gonjen - izjavio je izvor blizak istrazi.

Pojavili su se i navodi da su neki od lekova pribavljeni u apoteci zloglasnog Mikija Fajna, u koju je upala američka služba za borbu protiv narkotika DEA 2009. posle smrti Majkla Džeksona. Tada je otkriveno da su nekim klijentima izdati lažni recepti.


Pogledajte još