Referendumom pokazano neprihvatanje dijaloga

BEOGRAD, 17. februara 2012. (Beta) - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Slobodan Samardžić izjavio je danas da su Srbi na severu Kosova i Metohije referendumom o neprihvatanju institucija Kosova, izrazili i neprihvatanje dijaloga Beograda i Prištine.

"Rezultati tog dijaloga su da Srbi treba da potpadnu pod insitucije Kosova, a oni su referendumom tome rekli 'Ne, hvala!' ", ocenio je Samardžić na konferenciji za novinare u sedištu D S S.

On je ukazao da je značaj referenduma u odbijanju rezultata tog dijaloga, i ocenio da više neće imati smisla da predstavnici Beograda tvrde da pregovaraju u korist gradjana Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Rezultati tih pregovora su potpadanje Srba pod kosovske institucije, jer registarske tablice treba da uzimaju u jedinicima KPS-a, a da bi to uradili, moraju da izvade lične karte u Prištini. Oni to nisu prihvatili", rekao je potpredsednik D S S.

Samardžić je ocenio da je to reakcija na "porobljavanje i represiju koja je sad obostrana - i iz Prištine, i Beograda", te zato nije čudno što su reakcije na referendum iste u Beogradu i Prištini.

Pogledajte još