Presudna godina za Prvi maj iz Pirota

PIROT, 20. februara 2012. (Beta) - Zastupnik kapitala Industrije odeće "Prvi maj" iz Pirota Veljko Krstić izjavio je da je, godinu i po posle raskida ugovora, to preduzeće u procesu restrukturiranja i da je ova godina presudna.

"Ova godina je presudna za 'Prvi maj'. Interesovanje investitora za novu privatizaciju posle raskida ugovora postoji. Program restrukturiranja je na doradi i očekujem da će uskoro biti gotov", kazao je on agenciji Beta.

Krstić koji je i vršilac dužnosti direktora "Prvog maja", naglasio je da se razgovori o privatizaciji vode u Agenciji za privatizaciju, Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj.

On je dodao da je 2012. godina odluke.

"'Prvi maj' ove godine mora da pokaže da li može da se izvuče iz skuta države i da stvori preduslove - ako do tada ne bude privatizovan, da bude profitabilno preduzeće. Do polovine 2013. godine nama će biti sve jasno", kazao je Krstić.

On je dodao da tema italijanskog "Benetona" i "Serdja Takinija", kao potencijalnih strateskih partnera, može da bude aktuelizovana krajem ove ili početkom iduće godine.

Pogledajte još