SPO da napusti Preokret

BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta) - Član Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Nebojša Starčević, koji je i generalni direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, zatražio je u sredu da SPO odmah napusti pokret "Preokret" i vrati se izbornom programu stranke.

"Iskreno se nadam da će članstvo stranke pronaći snage da napusti 'Preokret", da se vrati početnim principima, idealima i vrednostima, na kojima je SPO i osnovan, a to znači povratak izvornom Programu Stranke, izvornom SPO-u", naveo je Starčević u saopštenju za javnost.

On je istakao da je sa velikim nezadovoljstvom poslednjih meseci pratio radikalnu promenu politike dela rukovodstva stranke i da su u kratkom roku, a naročito po pristupanju pokretu "Preokret", napušteni svi principi na kojima je SPO i osnovan, i koji su bili duboko ukorenjeni u tradiciji srpskog naroda.

"Princip patriotizma je zanemaren, kroz stav da je korisno odreći se dela svoje teritorije zarad nejasnih medjunarodnih ustupaka. Princip patrijarhalnog porodičnog vaspitanja se pretvorio u često neargumentovanu i paušalnu kritiku političkih neistomišljenika i brutalni nepotizam. Princip poštovanja tradicije Srpske pravoslavne crkve završio se kritikom iste, čak i samoga patrijarha", naveo je Starčević.

On je ocenio da se vrh stranke "pretvorio u klub nezadovoljnika, kritičara svega i svačega, a bez jasnog cilja, i bez ikakvih vizija i ideala za koje se vredi boriti".

Pogledajte još