Oružari treću noć u zgradi fonda

Sindikat fabrike "Zastava oružje", kako navodi u saopštenju, razmatra mogućnost za radikalizaciju protesta "zbog sve teže situacije i drastičnog pogoršanja zdravstvenog stanja nekoliko radnika i članova njihovih porodica".

"Šezdeset radnika fabrike u četvrtak će učestvovati u akciji dobrovoljnog davanja krvi u kojoj će biti prikupljeno oko 25 litara, kako bi izrazili humanost, solidarnost, ali je to i njihov odgovor na nehuman odnos prema zaposlenima u fabrici", saopštio je sindikat.

Više od 1.000 radnika "Zastava oružja" počelo je protest u ponedeljak ispred zgrade Fonda za zdravstveno osiguranje u centru Kragujevca zbog neoverenih knjižica i uskraćenog prava na lečenje.

Sindikat zaposlenih u filijali Fonda za šumadijski okrug saopštio je da će radnici te Filijale u potpunosti obustaviti rad od 11 do 13 časova u znak protesta zbog blokade rada službi te institucije.

"Apelujemo na sve nadležbe organe da hitno reaguju i spreče nezakonito postupanje učesnika protesta, jer je trenutna situacija ugrozila ispunjavanje redovnih obaveza Fonda prema 18 zdravstvenih ustanova kao i 300.000 osiguranika na području šumadijskog okruga
" navodi se u saopštenju.

KRAGUJEVAC 23.fabruara 2012.(Beta)

Pogledajte još