Počelo savetovanje ekonomista na Kopaoniku

KOPAONIK, 6. marta 2012. (Beta) - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je cilj 19. Biznis foruma, koji je počeo u utorak na Kopaoniku, da pomogne kreatorima ekonomske politike da što efikasnije pronadju put do optimalnih rešanja za probleme u srpskoj ekonomiji.

Vlahović je na otvaranju tog skupa naveo da su ključni problemi sa kojima se suočava srpska privreda njena nekonkurentnost, visoka javna potrošnja, manjak javnih investicija i neefikasna javna uprava.

Prema njegovim rečima, statsu kandidata za članstvo u EU koji je dodeljen Srbiji, predstavlja veliku šansu koja će zemlji obezbediti veliki priliv investicija, ali znači i da će do punopravnog članstva u EU morati da se reformiše privreda i javni sektor.

Predsednik Udruzenja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević kazao je da ni u 2012. ne treba očekivati veliki boljitak za privredu.

On je istakao da zbog toga mora da se uredi privredni ambijent po ugledu na EU, da se sprovedu sveukupne reforme, osnaži poljoprivreda, infrastruktura i energtika, ali i smanji nezapolsenost i pokrene novi investicioni ciklus.

Pogledajte još