Leoni znatno povećao proizvodnju i izvoz

PROKUPLJE, 6. marta 2012. (Beta) - Nemačka fabrika automobilskih kablova "Leoni" u Prokuplju počela je rad maksimalnim kapacitetom i povećala proizvodnju i izvoz za 10 odsto, kazao je u utorak agenciji Beta finansijski direktor te fabrike Svetislav Budić.

"Celokupna proizvodnja namenjena je izvozu i to nemačkoj fabrici automobila Be-Em-Ve", istakao je Budić.

Za tri godine koliko radi u Prokuplju, kompanija "Leoni" je zaposlila 1.770 radnika, a do kraja ove godine broj zaposlenih će se uvećati na oko 2.000 radnika.

"Svi oni koji nisu imali posao iz Prokuplja i okolnih mesta , a pokazali su interesovanje da rade u "Leoniju " ovde su dobili novo zaposlenje", kazali su u toj kompaniji i istakli da su radnici morali prvo da prodju obuku za rad, u inostranstvu.

Jedan od problema sa kojim se u Leoniju susreću prilikom zapošljavanja je nedostatak visoko obrazovanih stručnih kadrova.

Od ukupnog broja zaposlenih 22 odsto je angažovano u administraciji, a najviše nedostaju diplomirani ekonomisti i inženjeri elektronike i mašinstva. Ocenjuje se da je jedna od prepreka za pronalazak kadrova i to što je za zapošljavanje neophodno poznavanje engleskog ili nemačkog jezika.

Pogledajte još