Hidink: Već smo mnogo postigli

ERINGEN, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor reprezentacije Australije, Gus Hidink, rekao je da ta ekipa može sebe već da svrsta u velike pobednike Svetskog prvenstva, bez obzira na ishod utakmice sa Hrvatskom koja se igra sutra u Štutgartu.Australijanci bi pobedom nad Hrvatima obezbedili ulazak u 16 najboljih ekipa, mada bi i nerešen rezultat bio najverovatnije dovoljan, osim ukoliko u drugoj utakmici F grupe, Japan pobedi Brazil sa dva gola razlike, što je ipak malo verovatno.
Hidink je izjavio da rezultat neće biti jedino merilo njihovog učešća na prvenstvu i da su Australijanci iznenadili mnoge samim plasmanom na Svetski šampionat, ali i pobedom nad Japanom u prvoj utakmici u grupi.
"Naravno, mi želimo da odemo dalje i da se kvalifikujemo u sledeću rundu, ali velika je pobeda za Australiju i to što je za nekoliko meseci sport (fudbal) dospeo sa četvrtog na prvo mesto (po popularnosti)", rekao je Hidink na konferenciji za štampu.
On je podvukao da ne želi da govori o neuspehu jer čak i u lošem scenariju, u slučaju poraza od Hrvatske, to nije poraz za australijski fudbal jer je već postignuto dosta.
"Mislim da je Australija već impresionirala svet. Otišli smo preko te tačke (neuspeha)", kazao je Hidink.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.