Neizvesna budućnost Mišela na klupi Obale Slonovače

MINHEN, 21. juna 2006. (Beta-AP) - Predsednik Fudbalskog saveza Obale Slonovače, Žak Anuma, stao je danas u odbranu selektora reprezentacije te zemlje, Anrija Mišela, odbijajući da kaže da li će ugovor sa francuskim stručnjakom biti produžen posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
"Mišel je unajmljen iz dva razloga: da uspemo da se kvalifikujemo za Nemačku i da nas časno predstavlja na takmičenju", rekao je Anuma novinarima u minhenskom hotelu u kojem su odseli reprezentativci Obale Slonovače.
"U obe utakmice (u Nemačkoj) igrali smo na visokom nivou, ali nije bilo rezultata, a kada nema rezultata uobičajeno je da ispašta trener", kazao je Anuma.
On je naglasio da ugovor sa Mišelom ističe 9. jula i naglasio da namerava da razgovara sa selektorom već u petak, dva dana posle poslednje utakmice Obale Slonovače, u grupi sa Srbijom i Crnom Gorom.
"Nameravam da se sretnem sa njim 23. juna kako bih mu se ili zahvalio za sve što je uradio za Obalu Slonovače, ili da bih mu rekao da nastavi", kazao je Anuma.
Selektor "slonova" takođe je odbio da komentariše da li će ostati na toj funkciji, dodajući da je nameravao da ode kada mu istekne ugovor, jer još uvek nije dobio ponudu za produženje.
Mišel se našao na meti kritike medija u Obali Slonovače. Mediji u toj zemlji dovode u pitanje njegovu startnu postavu optužujući ga da je "pobunjenik" jer je Francuz.
Obala Slonovače je podeljena građanskim ratom tokom poslednje četiri godine. Severne delove zemlje kontrolišu pobunjenici, dok vlada ima kontrolu nad južnim delom i glavnim gradom Abidžanom.
Na jugu zemlje dominira antifrancusko raspoloženje jer se sumnja da pobunjenici uživaju podršku francuske vojske.
Anuma je komentare da je Mišel "pobunjenik" nazvao nekorektnim i dodao da će on, ako bude mislio da je Francuz najbolje rešenje za selektora, angažovati Mišela.
Obala Slonovače je izgubila oba meča u C grupi tesnim rezultatom 2:1. "Slonovi" su bili ravnopravan protivnik i protiv Argentine i protiv Holandije, ali ipak nisu uspeli da se kvalifikuju u osminu finala u Nemačkoj.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.