Muškarci čim vide ženu, na njoj prvo "snime"...

Postoji nekoliko stvari koje muškarci instinktivno odmah “snime” na ženi čim je ugledaju, a da toga ni sami nisu svesni. Taj trenutak “čekiranja” u muškom mozgu nam u stvari presuđuje – da li smo mu se svidele ili ne.

Doktorka Džeki Blek, autorka knjige “Meeting Your Match” otkriva koje su to stvari koje muškarci prvo uoče na ženi i šta možemo da uradimo ne bi li smo ostavile što bolji utisak.

1. Koliko ti je gusta kosa

Sve se vrti oko evolucije ljudske vrste! Još od vremena dok je živeo u pećini, muskarca privlači gusta kosa žene, koja je u stvari signal njegovom mozgu da je žen(k)a zdrava (iliti u prevodu - dlakava).

2. Da li imas srdačan osmeh

Ponekad kad se izveštačeno osmehujes, oči se naboraju ukazujući na grč. Većina muškaraca veoma dobro razlikuje iskren osmeh od “cerenja”, tako da mu lep, prirodan osmeh govori da si opuštena i zabavna.

3. U kolikom si društvu

Ako se nalaziš u velikom društvu, biće mu nepriajtno da ti priđe; ako vas je dvoje/dve, misliće da će tebi biti neprijatno da ostaiš dugaricu/druga same. Najlakše će ti prići ako vas je troje u društvu. Kad ti odeš sa njim, drugo dvoje neće ostati sami.

4. Visina tvog glasa

Istraživanja pokazuju da muškarce najviše privlače glasovi blago povišenog tonaliteta, verovatno zato što su oni – opet ta evolucija - pouzdan pokazatelj mladosti i reproduktivnog zdravlja.

5. Koliki su ti kukovi

(old_image)

I ovde se radi o čistoj biologiji! Muškarci birajući partnerku instinktivno traže buduću majku njihovog potomstva. Ako su tvoji kukovi zaobljeni i izraženi u odnosu na tvoju težinu, to je muškarcima indikator tvoje plodnosti, što predstavlja tvoju ogromu prednost.

Da bi poslala pravi signal svom "mužjaku", nosi široke kaiševe koji će istaći tvoj struk i figuru u obliku peščanog sata.

6. Da li ti je ten čist i blistav

Čist ten se povezuje sa dobrim mentalnim zdravljem. Razlog tome je što stres i anksioznost uzrokuju brojene nepravilnosti na koži (akne, bubuljice…) i čine je sivkastom, mlitavom i beživotnom. Zato, ako već imaš probleme sa tenom, nedostatke prekrij puderima i bronzerima i sigurno ćeš privući više muških pogleda.

7. Šta je na tebi veštačko

U ovom slučaju se ne misli na ponašanje, to će verovatno otkriti tek kasnije, ako ga već na prvi pogled ne odbiješ brojnim veštačkim dodacima: veštačke trepavice, veštački nokti, nadograđena kosa… Ovo kod većine muškaraca uključuje alaram – Ne prilazi!

8. Tvoje oči

Ljudi se fokusitaju na oči mnogo više nego na bilo koji deo tela. Tako da, ako mu se sviđaju tvoje oči, stvar je vrlo verovatno rešena. Ne kaže se uzalud “Oči su ogledalo duše”…

A ako ti oči (ili duša) i nisu baš najveći aduti, onda pribegni "dramatic look" stilu šminkanja očiju i sigurno će te uočiti.

Pogledajte još