"Ognjenka" ide preko okeana

Na nedavno završenom Filmskom festivalu u Torontu, film "Čarlston za Ognjenku" (internacionalni naziv - "Tears for Sale") reditelja Uroša Stojanovića imao je više nego zapaženu prezentaciju.

Debitantski film Uroša Stojanovića prikazan je u selekciji "Vanguard", orijentisanoj na mlade autore koji idu ispred svog vremena. Svih pet projekcija jedinog srpskog visokobudžetnog filma u poslednjih 20 godina bilo je ispunjeno do poslednjeg mesta. Tako se "Ognjenka" na ovogodišnjem Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu našla na visokom petom mestu po gledanosti. 

Pored renomiranog magazina "Variety" i poznatog filmskog bloga "Twitch", "Čarlston za Ognjenku" je naišao i na odlične kritike brojnih filmskih novinara i javnosti. 

Kompanija "Europa Corp." dobila je više ponuda za bioskopsku distribuciju filma u Americi. U isto vreme, reditelj Uroš Stojanović gradi ozbiljnu karijeru u Holivudu, te uskoro sledi potpisivanje ugovora s kompanijom "Sony Pictures", pod čijim će okriljem biti snimljena horor fantazija "Night Fall".

Posle više od 150.000 gledalaca u Srbiji, ove jeseni počinje evropska distribucija filma - najpre u Francuskoj, gde će istaknuti reditelj, producent i vlasnik kompanije "Europa Corp." Lik Beson lično predstaviti film.

Kada je u pitanju domaće tržište, najavljeno je da će se film “Čarlston za Ognjenku” od 1. decembra naći na DVD, i to u proširenom izdanju, sa brojnim sadržajima iznenađenja, a kao uvod u DVD izdanje pojaviće se originalna muzika iz filma.

Ove jeseni film će početi da se prikazuje i na teritoriji cele bivše Jugoslavije, a festivalski život produžava se učešćem na festivalu u Australiji, u četiri najveća grada - Sidneju, Melburnu, Pertu i Adelejdu, kao i na festivalima u Vankuveru i u Varšavi. 

Glamur srpske premijere filma "Čarlston za Ognjenku" s našim prikazom filma pogledajte ovde.

Podsetite se i filmske magije koju je za skoro pet miliona evra stvorila ekipa filma "Čarlston za Ognjenku"!

 

Pogledajte još