LSV predao listu kandidata za pokrajinske izbore

NOVI SAD, 18. marta 2012. (Beta) - Koalicija "Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak" u nedelju je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za poslanike u Skupštini Vojvodine koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu.

Koaliciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i stranka Zajedno za Vojvodinu, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je prilikom predaje liste da je naredni saziv Skupštine Vojvodine odrediti ulogu i položaj Pokrajine u Srbiji jer pitanja autonomije, finansiranja nadležnosti Pokrajine i kvaliteta života njenih gradjana konačno dolaze na dnevni red.

"Upravo zbog toga, u narednom sazivu Skupštine Vojvodine mora biti više poslanika spremnih da beskompromisno zastupaju interese gradjana. Ligaši su pokazali da rade, da ne ćute i da su im jedine gazde gradjani i gradjanke Vojvodine", rekla je Jerkov.

LSV je u subotu predala listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu, a lista nosi naziv "Liga socijaldemokrata Vojvodine - Novi Sad, naša kuća - Nenad Čanak".

Pogledajte još