Dragan Dinić na dve liste u Prokuplju

PROKUPLJE, 22. marta 2012. (Beta) - Ujedinjeni regioni Srbije optužili su u četvrtak Demokratsku stranku da je predala listu sličnog naziva - "Ujedinjeni regioni Toplice" i sa istim imenom nosioca liste kako bi na lokalnim izborima zbunila gradjane Prokuplja.

Izbornoj komisiji u Prokuplju u sredu su predate dve liste sličnog naziva, a na obe liste nosilac je Dragan Dinić, ali je proverom utvrdjeno da nije reč o istoj osobi.

Najpre su oko 22 sata listu predali Ujedinjeni regioni Srbije, a sat kasnije listu kandidata Opštinskoj izbornoj komisiji predali i Ujedinjeni regioni Toplice.

"Odmah smo proverili sve podatke, izvode iz matičnih knjiga rodjenih, radi se o dve ličnosti sa istim imenom i prezimenom. Takodje je ta politička grupacija (Ujedinjeni regioni Toplice), koja je inače stranka nacionalnih manjina, regularna. Tako da smo prihvatili obe liste", kazala je predsednica Opštinske izborne komisije u Prokuplju Sonja Biočanin za agenciju Beta.

Predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije iz Prokuplja optužili su lokalni odbor Demokratske stranke da je režirala takav scenario kako bi napravila pometnju medju biračima na izborima 6. maja.

Srpska napredna stranka optužila je u sredu Demokratsku stranku da je u opštini Zvezdara organizovala predaju liste grupe gradjana "Tomislav Nikolić" da bi na opštinskim izborima zbunila birače.

Pogledajte još