Najgora vlada u poslednjih pola veka

BEOGRAD, 22. marta 2012. (Beta) - Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković ocenila je u četvrtak da je vlada Mirka Cvetkovića najgora vlada za pola veka i da je i Demokratska stranka svesna da više ne zaslužuje da bude na vlasti.

"Pomalo je smešno da neko (predsednik Republike i DS Boris Tadić) poziva na toleranciju i uljudan rečnik u izbornoj kampanji, a njegov povišen ton i strah ustvari govore o tome da je i sama DS svesna da nije zaslužila ni dan dužeg ostanka u vlasti", kazala je Tabaković na konferenciji za novinare.

Ona je podsetila na "neispunjena obećanja vlade" data 2008. godine i iznela podatke o padu životnog standarda, industrijske proizvodnje, visini zaduživanja, budžetskom deficitu.

Osvrćući se na "rat saopštenjima" DS i SNS, Tabaković je kazala da statistički podaci "ne lažu" i da DS "minus ne može pretvoriti u plus".

Prema njenim rečima, svaki punoletan gradjanin je, umesto da dobije 1.000 evra od besplatnih akcija, u poslednje četiri godine zadužen za dodatnih 1.250 evra.

Ona je kazala da je deficit državnog budžeta udvostručen u odnosu na 2008. godinu, da je dinar u odnosu na evro oslabio za 35 odsto, a da je javni dug uvećan za više od šest milijardi evra.

Za to vreme, kazala je ona, više od pola miliona ljudi je izgubilo posao.

Pogledajte još