Kancelarija za brze odgovore smanjiće korupciju

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je u subotu da bi izmenama Zakona o javnim nabavkama i uvodjenjem Kancelarije za brze odgovore bilo omogućeno veće privlačenje stranih investicija, kao i da bi se smanjila mogućnost korupcije u javnoj upravi.

Vučić, koji je i kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda, izjavio je na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave grada, da bi izmenama Zakona o javnim nabavkama na godišnjem nivou moglo da se uštedi oko 600 miliona evra.

On je rekao da je delegacija SNS, koja je boravila u dvodnevnoj poseti Nemačkoj, prenela te ideje predstavnicima Privredne komore Nemačke i Hamburga i da je naišla na veliko razumevanje jer su i privrednici iz te zemlje shvatili da bi im to olakšalo ulaganje u Srbiju.

Govoreći o Kancelariji za brze odgovore, Vučić je rekao da bi se njenim otvaranjem smanjila mogućnost korupcije u javnoj upravi, jer bi se sve rešavalo na jednom šalteru.

Prema njegovim rečima, procedura izdavanja dozvola bila bi skraćena sa sadašnjih prosečnih 230 dana na maksimalno 90 dana, a takodje bi bio uspostavljen sistem koji bi omogućio najsposobijima da ulažu sredstva i nesmetano rade.

Pogledajte još