Šveđani ne osećaju zahlađenje odnosa, ali su oprezni

BREMEN, 22. juna 2006. (Beta-Rojters) - Organizator Svetskog prvenstva, Nemačka, bila je izuzetno ljubazna prema švedskoj reprezentaciji od kada je postalo jasno da će se žestoki rivali sastati u osmini finala, ali Šveđani ipak neće da rizikuju.
Golman Andreas Isakson rekao je danas novinarima da igrači jedu samo ono što im pripremi švedski kuvar u timskom hotelu u Bremenu i da se drže dalje od nemačkog menija.
"Imamo švedskog kuvara iz bezbednosnih razloga", rekao je Isakson.
Selektor Švedske, Lars Lagerbak, rekao je da nije primetio nikakvu promenu u odnosu Nemaca prema njegovom timu. Ekipa je u Bremenu već tri nedelje, a grad ih je prihvatio širom otvorenih ruku. Nije retkost videti u gradu švedske zastave.
"Teško mi je da ocenim da li su postali hladniji. Ja skoro uopšte ne napuštam hotel, a oni koje viđam u njemu i dalje su izuzetno ljubazni", rekao je on.
Nemačka i Švedska odigrale su mnogo velikih utakmica od svog prvog susreta 1911. godine.
Posle Mundijala 1958. godine, kada je Švedska u polufinalu pobedila domaćina, Zapadnu Nemačku sa 3:1, besni Nemci odbijali su da švedskim turistima prodaju benzin, a hrana iz te zemlje povučena je iz mnogih restorana.
"Svi su za sada dobri prema nama", rekao je 24-godišnji golman, čije su se izjave našle širom nemačkih medija kada je rekao da ne zna koji je igrač na ovom Mundijalu postigao četiri gola.
Isakson je, međutim, danas priznao da je malo istražio i da je Miroslav Kloze opasan strelac i pretnja po gol.
"Postigao je četiri gola do sada. Moramo da damo sve od sebe da ga zaustavimo", rekao je Isakson.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.