Poljoprivrednici najavili dolazak traktorima u Beograd

NOVI SAD, 27. marta 2012. (Beta) - Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine i drugih delova Srbije organizovaće u četvrtak, 29. marta, protestnu vožnju traktorima do Beograda, rekao je u utorak uveče agenciji Beta član organizacionog odbora protesta Ilija Grujić.

Poljoprivrednici traže da se "nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da resorno ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU".

Grujić je naveo da delegacija poljoprivrednika u utorak na sastanku u Beogradu nije postigla dogovor s ministrom Dušanom Petrovićem zbog čega će organizovati protestnu vožnju.

Grujić je dodao da će poljoprivrednici, ako ih policija bude blokirala kao prošle godine na putu za Beograd, sa traktorima ostati tamo gde budu blokirani.

Prema njegovim rečima, u vožnji će učestvovati poljoprivrednici iz svih vojvodjanskih gradova i opština, kao i iz pojedinih mesta iz centralne Srbije.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili nakon što su se s Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Pogledajte još