Marko Jarić: Srbi imaju lažnu sliku o sebi!

"Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola, tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku o sebi", smatra Jarić.

Štaviše, Marko tvrdi da su veliki sportski uspesi kod naroda prilično iskrivili pravu sliku o tome u kakvoj zemlji živi.

"Nisam se dugo zadržavao u Beogradu, usput sam obavio i neke poslove. Vidim da situacija u Srbiji nije baš najbolja i veoma mi je krivo zbog toga", izjavio je Jarić, a na pitanje da li će se angažovati u sferi sporta u Srbiji, odgovorio je da je jedini način da se angažuje jeste da prepozna mogućnost da napravi veliku promenu. Dodaje i "Situacija u zemlji je katastrofalna i veoma sam tužan zbog toga".

Marko smatra da su veliki sportski uspesi negativno uticali na svest ljudi o tome u kakvoj zemlji žive. "...Broj jedan su zapravo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojih ličnih razloga", objašnjava suprug Adrijane Lime.

On čak tvrdi da bi bilo bolje da ne postoje sportski idoli koji su stvoreni u prethodne dve decenije.

"Tako bi narod saznao u kakvu su ga situaciju doveli političari i kakav je naš položaj u svetu. Tek tada bismo možda počeli na pravi način da se razvijamo kao društvo", zaključio je Marko Jarić.

Pogledajte još