Ivana Maksimović: Hoću medalju!

"Realna ambicija mi je osvajanje medalje. To je najveći san svakog sportiste, uz učešće na Olimpijadi. Ne volim da prognoziram, to mi je uvek nekako baksuz, ali mogu da kažem da ću dati svoj maksimum. Vredno treniram i radim za najbolje rezultate", rekla je Ivana Maksimović novinarima u Beogradu.

Ona je na druženju olimpijaca sa novinarima kazala da gaji takve ambicije, iako je u njenoj disciplini izuzetno jaka konkurencija.

"Mislim da je u mojoj disciplini najjača konkurencija, samo se pucaju neki svetski rekordi. Mi, međutim, treniramo tako da možemo da otpucamo najbolje rezultate i ako nas probude u sred noći. Velika je konkurencija, ali ne damo se", rekla je Ivana Maksimović.

Kao i ostali strelci, njoj takođe prija pažnja javnosti i status olimpijca, odnosno to što se javnost interesuje za rezultate, a Olimpijski komitet Srbije vodi računa o njima.

"Kada je krenula cela ta zbrka, odnosno od kada sam prošle godine uzela kvotu, bio je haos, uopšte nisam mogla da se snađem. Sada, kako vreme prolazi, počeli smo više da se družimo i upoznajemo. Jako mi prija što mogu da se družim sa vrhunskim sportistima ove zemlje i sa novinarima i volela bih da što duže potraje", rekla je Ivana Maksimović.

Koliko joj plasman na Igre znači govori i to što je pri dnu podlaktice istetovirala olimpijske krugove, uz dva lična simbola.

Beta

Pogledajte još