Predstavljen dokumentarni film Drugačije

PIROT, 31. marta 2012. (Beta) - Povodom Meseca romsko-ženskog aktivizma, koji se obeležava od 8. marta do 8. aprila, Udruženje "Ternipe" iz Pirota promovisalo je dokumentarni film "Drugačije" u Ženskoj medijateci u Pirotu.

Promociji filma, pored predstavnica Opštinske komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti i Nacionalnog saveta za manjine, prisustvovalo je dvadesetak žena i muškaraca iz različitih organizacija.

Film "Drugačije" uradjen je u produkciji "Ženskog prostora" iz Niša, u saradnji sa Centrom za nove medije "Dokukino" i govori o Romkinjama aktivistkinjama, medicinskim sestrama, nastavnicama i Romkinjama stručnjacima za različite oblasti koje doprinose unapredjenju romske zajednice celog društva.

Predsednica Udrizenja "Ternipe" Radmila Nesić, koje deluje u okviru mreže, rekla je agenciji Beta da je u opštini Pirot u okviru nedavno usvojene Strategije za unapredjenje položaja ženama izdvojena stavka namenjena isključivo Romkinjama sa jasno definisanim prioritetnim aktivnostima.

Pogledajte još