Sveti Stefan tone - prvoaprilska šala

PODGORICA, 1. aprila 2012. (Beta) - Izmišljenom vešću o potonuću grada hotela Sveti Stefa, dragulja crnogorskog turizma, podgorički dnevnik "Vijesti" obeležio je 1. april, Dan šale.

Informacija o tome da je simbol crnogorskog elitnog turizma za poslednjih godinu dana potonuo za 30 centimetra, i da mu stručnjaci predvidjaju da totalno potone od 2060. godine, emitovana je u nedlju ujutro na podgoričkom portalu uz ubedljive grafike, reči stručnjaka i slično.

Nankadno je saopšteno da je reč o prvoaprilskoj šali, uz objašnjenje uredništva da je elitno letovalište, koje je godinama zbog rekonstrukcije zatvoreno za goste, izabrano za aprilsku šalu, jer investitori u Crnoj Gori neispunjene obaveze često pravdaju "višom silom", kao i zbog toga što bi popularni grad hotel mogao bi da bude "simbol crnogorske ekonomije u godini ogromnih zaduženja".

"Sveti Stefan mogao bi da bude simbol crnogorske ekonomije. Ako u šali kažemo da tone, možda ponekog i zamislimo u ovoj godini ogromnih zaduživanja", navelo je uredništvo podgoričkog portala u komentaru na prethodno objavljenu lažnu informaciju, uz nadu da će popularni grad hotel postati "ono što zaslužuje-turistička ekskluziva svetskog ranga".

Pogledajte još