Đoković odbranio titulu u Majamiju

Đokoviću je ovo ukupno treći trijumf u Majamiju, pošto je prvi put pobedio 2007. godine. Najbolji teniser sveta osvojio je tako svoj 11. turnir masters serije.

Prvi teniser sveta odbranio je tako 1.000 bodova od prošle godine i osvojio je 659.775 dolara.

POGLEDAJ VIDEO: Novak Đoković osvojio titulu u Majamiju

Đoković je relativno lako dobio prvi set, pošto se velika borba vodila u četvrtom gemu, ali je Srbin ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1.

Marej je u sledećem gemu imao priliku za brejk, pošto je Đoković napravio dvostruku servis grešku, ali je onda uspeo da se odbrani. Odmah zatim, prvi igrač sveta ponovo je oduzeo protivniku set i poveo sa 5:1, čime je set praktično bio završen.
(old_image)
Drugi set je bio daleko neizvesniji. Đoković je imao četiri prilike da napravi brejk, ali se Marej uvek odbranio, najviše servis.

Ceo drugi servis obeležile su, međutim, greške obojice igrača, izazvane najverovatnije visokom temperaturom i jakim suncem. Đoković je mogao da napravi brejkove pri 2:1 i 5:5, ali je mnogo grešio.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Novak Đoković osvojio titulu u Majamiju

Škot nije imao nijednu priliku da oduzme protivniku servis.

Đoković je na početku taj brejka napravio mini brejk i poveo sa 2:0, Marej je smanjio, ali se srpski reprezentativac brzo povratio i poveo sa 4:2, a nedugo potom iskoristio i prvu meč loptu od dve.

Beta

Pogledajte još