fbpx

Podrška Tadiću za još jedan mandat

BEOGRAD, 4. aprila 2012. (Beta) - Predsednik Lige socijaldemokrata Vovojdine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u sredu da je gotovo izvesno da će 6. maja biti i predsednički izbori i najavio da će podržati Borisa Tadića.

"Pošto je sada već dosta izvesno da će biti predsedničkih izbora ja sam uveren da ćemo i mi iz LSV podržati naše koalicione partnere i predsendika Tadića u trci za još jednim mandatom", rekao je Čanak za B92.

On je naveo da je jasno da se Srbija na raskrsnici jer Tadić predstavlja simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropsku stranu, a kako je dodao, njegov glavni oponent, lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predstavlja opciju koja ne vidi problem u tome da Srbija bude "ruska provincija".

"Da li u Evropu ili Aziju, da li kao nezavisna država ili provincija - to su otprlike pitanja na koja će gradjani sada da daju odgovore. Ja verujem Tadiću i glasaću za njega zato što je povlačio nepopularne poteze, ali koji su se pokazali da su dobri za državu", rekao je Čanak.

On je dodao da ostali mogu da glasaju protiv njega jer će druga opcija biti praktično glasanje protiv evropskog puta Srbije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.