fbpx

Đukanović: Zatvor za čelnike opozicije i nekih medija

"Kada bi hapšenja navodno bila put za bržu integraciju Crne Gore u Evropu, što tvrde opozicionari, odavde ću im učiniti mali prilog ko je najpodesniji da ga žrtvujemo u cilju evropeizacije Crne Gore", kazao je Đukanović u sredu uveče na predizbornoj tribuni za loklane izbore u Tivtu.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", Đukanović je aludirao na čelnike Pokreta za promjene (PZP) Nebojšu Medojevića i Branka Radulovića, bivšeg lidera Sovijalističke narodne partije Predraga Bulatovića, čelnike NOVE Andriju Mandića i Gorana Danilovića i vlasnika "Vijesti" Miodraga Perovića.

Predsednik DPS-a optužio je deo civilnog sektira i medija da "iz neutoljive želje za vlašću, štete nacionalnim interesima napadajući investitore i pokušavajući da iskoriste tezu da su DPS, njihov lider i prethodna vlada - korupirani".

Đukanović je odbacio tezu da Evropa insitira na hapšenju visoko pozicioniranih funkcionera.

"Znam ja koga bi oni najviše voleli da uhapse i imaju potpuno pogrešnu predstavu da će time smeniti postojeću vlast i sebi obezbediti prečicu do dolaska na vlast. Dobar deo njih, nakon dolaska na vlast želi da Crnu Goru prinese na žrtvenik velikosrpskog nacionalizma", rekao je Đukanović.

Lokalni izbori u Herceg Novom i Tivtu biće održani u subotu, a izborna tišina uoči glasanja počeće večeras u ponoć

PODGORICA, 5. aprila 2012.
Olivera Nikolić, dopisnica Bete

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.