Dunja Ilić ministarka!

- Kod LDP-a mi se dopada što se zalažu za prava LGBT populacije, kao i ravnopravnost vera, rasa i nacionalnosti. Posle svih ovih ratova, mržnje i svega što nam se dešavalo, vreme je da dođe do preokreta. U stranku se nisam uključila zbog neke konkretne ličnosti. Čedomira Jovanovića i ne poznajem. Odlučila sam se jer je to tema koja me dosta interesuje, stoga na Fakultetu političkih nauka studiram smer Međunarodni odnosi - kaže Dunja za "Alo!".

Dunja naglašava da joj je cilj da mladima približi politiku

- Putem "fejsbuka" i "tvitera" mogu da radim na njihovom osvešćivanju i nešto tako suvoparno im učinim zanimljivijim. Nama Srbima je potrebno da što pre smanjimo to fanatičko srbovanje, jer od toga nema ništa. Treba da se ugledamo na Evropu. Ne kažem da treba da se stidimo našeg porekla, ali treba da vidimo i kako drugi rade neke stvari - kaže Dunja, koja se u sredu uveče našla i sa direktorom LDP-a, sa kojim je pričala o svom daljem političkom angažmanu.

Dunja kaže da joj se dopadala i politika koju je vodio pokojni Đinđić, ali i da nema uzora.

Na pitanje da li ju je njena starija koleginica Jelena Karleuša, inspirisala da uđe u politiku Dunja kaže da Karleušu poštuje i da deli njene političke stavove.

- Međutim, razlog što toliko javnih ličnosti podržava LDP je taj što su ljudi iz te profesije verovatno više putovali i videli kako stvari funkcionišu u razvijenoj Evropi - uverena je Ilićeva.

Pogledajte još