Lakši promet hrane sa BiH

BEOGRAD, 6. aprila 2012. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede Srbije i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine potpisali su u petak dva protokola, koji će omogućiti lakši promet poljoprivrednih proizvoda izmedju dve države.

Potpisani su protokoli o medjusobnom priznavanju i prihvatanju dokaza o ispunjenosti propisanih uslova o hrani i hrani za životinje biljnog i mešovitog porekla i o saradnji u oblasti zaštite zdravlja bilja.

Te dokumente su u Privrednoj komori Srbije potpisali ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Petrović je posle potpisivanja protokola kazao novinarima da će oni uspostaviti novi način trgovine izmedju Srbije i BiH i olakšati spoljnotrgovinsku razmenu.

"Od danas će izmedju Srbije i BiH biti manje nevolja i trošenja vremena kada je reč o trgovini hranom", kazao je Petrović.

Naglasio da su ugovori o prometu hrane od velike pomoći za mala i srednja preduzeća, jer velika preduzeća, kako je rekao, uvek nadju način da se izbore sa preprekama.

Pogledajte još