Tipsarević razočaran porazom

"Razlika je u tome što je bio bolji u važnim trenucima. Nisam bio blizu pobede, jer sam izgubio u tri seta", rekao je Tipsarević novinarima u Pragu.

"Ali, u prvom i drugom sam servirao za set, imao set loptu u drugom i pet set lopti u trećem i nisam ih iskoristio. Stvarno sam razočaran, trebalo je da dobijem bar jedan set", kazao je srpski teniser.

Sva tri seta rešena su u taj-brejku, a Tipsarević je odao priznanje protivniku, rekavši da je bio hrabriji. Njemu je ukazana pomoć na palcu desne noge, ali je kazao da to nije presudilo.

"Ceo nokat je otpao, ali neću da krivim nokat za poraz. Tomaš je danas bio bolji od mene i hrabriji u važnim trenucima", rekao je Tipsarević.

On je kazao i da je Srbija mogla da dobije ovaj duel.

"Verovatno sam mogao da dobijem danas. Da sam pobedio, mislim da bismo mogli da preokreneom u poslednjem meču", rekao je osmi teniser sveta.

Srpski reprezentativac požalio se, međutim, na podlogu, rekavši da je "besmisleno loša". Tipsarević je tokom treninga ove nedelje
okačio fotografiju terena na Tviter i napisao: "Česi su izmislili
novu podlogu...blato"
.

"Ovo je verovatno jedna od najgorih šljaka na kojoj sam igrao profesionalni tenis. Bilo je mnogo loših odbitaka. Na sreću, niko nije izvrnuo članak ili se povredio", rekao je Tipsarević.

Novinare je i zanimalo kako Tipsarević danas razmišlja o onome što se desilo posle meča sa Radekom Štepanekom u petak. Srbin je tada pobedio u pet setova, a posle je optužio Čeha da ga je opsovao posle meča i pokazao mu srednji prst.

"Verovatno više nikada neću razgovarati sa njim"
, kratko je rekao Janko Tipsarević.

Češka se ovom pobedom revanširala Srbiji za poraz 3:2 u polufinalu iz 2010. godine.

"Stvarno sam radostan zbog pobede. Meč danas je pokazao i kakav je savremeni tenis: jedan poen ili dva mogu da budu odlučujući", rekao je Berdih.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.